Biografie Marije Toenink

Celliste Marije Toenink met Cello

Marije Toenink begon haar studie in 2000 aan het ArtEZ conservatorium bij Paul Uyterlinde. Tijdens deze studie studeerde zij in het kader van het Erasmus uitwisselingsprogramma in Lodz ( Polen ) bij Prof. Stanislav Firlej en aan het Mozarteum Salzburg bij Prof. Dankwart Gahl. Aan het Mozarteum volgde zij ook barokcellolessen bij Howard Penny en orkeststudies bij Marcus Pouget.

Vanaf 2005 vervolgde zij haar studie aan de Folkwang Hochschule in Essen bij Prof. Alexander Huelshoff, met als bijvak barokcello en oude muziek bij Markus Moellenbeck en Christian Rieger. Deze studie werd mede gefinancierd door een Cultuurbeurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.  Masterclasses bij o.a. Colin Carr, Pascal Devoyon, Reinhard Goebel, Jaap van Zweden, Radu Aldulescu, Pablo de Naveran ( Menuhin Academy ) en Midori rondden haar opleiding af.

Marije maakt deel uit van de kamermuziekensembles Il Canto di Rame en Les Cordes Sympathiques. Daarnaast is zij als kamermusicus regelmatig te horen in de meest uiteenlopende bezettingen en stijlperiodes.

In 2007/2008 was Marije stagaire ( Praktikant ) bij de Stuttgarter Philharmoniker. In deze periode remplaceerde zij ook geregeld bij de Badische Staatskapelle Karlsruhe en Pforzheimer Kammerorchester.

Sinds haar terugkeer naar Nederland in 2010 remplaceert Marije regelmatig bij het Noord Nederlands Orkest en het Orkest van het Oosten. Ook was zij vaker te gast bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Als docent is Marije verbonden aan de muziekschool Nordhorn. Haar leerlingen wonnen al diverse prijzen bij het Regional- en Landeswettbewerb Jugend Musiziert.

Marije speelt op een cello uit ca. 1840, Mittenwald zonder etiket. De aankoop van deze cello werd mede mogelijk gemaakt door een Cultuurbeurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het boeken van (huis)concerten.

Contact & boekingen