Ensemble Il Canto di Rame - Sopraan, Cello, saxofoon en clavecimbel

Il Canto di Rame

Vakkundig leidt Il Canto di Rame zijn publiek naar het verhaal dat zij willen vertellen. Verbintenissen, tegenstellingen en emoties worden blootgelegd. Nieuwe inzichten en ontdekkingen ontstaan al luisterend. Opeens overvalt je een persoonlijke beleving en je beseft dat de musici je geen keuze hebben gelaten.

De musici van Il Canto di Rame ( Elske te Lindert, sopraan, Iris Gruber, saxofoon, Marije Toenink, cello en Liga Vilmane, orgel en klavecimbel ) zijn voortdurend op zoek naar uitdagingen en staan bekend om hun originele programmering. Het ensemble heeft zijn wortels in de barok en de blik op de toekomst waardoor zij de totaalbelevenis van woord en muziek, heel gebruikelijk in de Oude Muziek, hebben weten te vertalen naar een hedendaags concept.

De originele en zeer gevarieerde programma’s maken van Il Canto di Rame een intrigerend ensemble. Van Danza, Danza!met dansmuziek van Monteverdi tot Piazolla, het Programma van de cd NedNieuw met uitsluitend nieuwe Nederlandse composities, tot Evening Prayer met spirituele werken experimenteert het ensemble met de verschillende bezettingsmogelijkheden. De musici maken hun eigen arrangementen en zijn altijd op een creatieve manier op zoek naar de mooiste en meest uitenlopende klanken. Op de website is meer informatie te vinden over de programma’s met enkele luistervoorbeelden.

Il Canto di Rame gaf concerten in o.a. Orgelpark Amsterdam, St Gertrude in Riga, Bergkerk Deventer, Catharinakerk Doetinchem, Walburgiskerk Zutphen en Pro Musica in Bislich. In september 2015 was Il Canto di Rame op concerttournee in Letland. In 2016 nam Il Canto di Rame haar eerste cd op, genaamd NedNieuw. O.a. Daan Manneke, Sylvia Maessen en Ruud Roelofsen schreven voor dit project werken voor Il Canto di Rame. Deze cd is te bestellen op de website.

Website Il Canto di Rame